Tvättråd

Många tycker om second hand-kläder. Därför är det inte konstigt att många även gillar vintagekläder eller, ännu mer, exklusiva vintagekläder. Vintagemode är ungefär samma sak som second hand-mode. Skillnaden är att vintagekläderna ofta är lite mer exklusiva än second hand-kläderna samt att vintagekläder, speciellt exklusiva vintagekläder, ska vara minst 25 år gamla för att få kallas för vintage. Intresset för exklusiva vintagekläder ökar mer och mer, mycket tack vare Internet.

Vård av exklusiva vintagekläder
Som med alla andra kläder måste även gamla exklusiva vintagekläder tvättas och tas omhand på rätt sätt för att behålla sin kvalitet och vackra yta. När det handlar om äldre kläder är det tyvärr större risk att de går sönder, så det kan behöva vidtas vissa speciella åtgärder.

Vintagekläder, i synnerhet exklusiva vintagekläder, ska kemtvättas då de ofta saknar tvättlappar. Det är bättre att lämna kläderna till proffs än att chansa på något hemma och se den fina klänningen eller de coola byxorna falla sönder. De ska heller inte tvättas för ofta, det brukar räcka med att hänga ut och lufta dem ifall det inte finns några direkta fläckar. Blir kläderna fläckiga kan det räcka med att ha på lite fläckborttagningsmedel.