Goda råd

Något som blir alltmer populärt är det som kallas vintagekläder, speciellt exklusiva vintagekläder från 1800-talet. Många vill ha tillbaka kläderna som fanns förr. Vintagemode skulle kunna likställas med second hand-mode, men vintagekläder är äldre då de måste vara minst 25 år gamla för att vara vintage. Exklusiva vintagekläder kostar lite mer än vanliga vintagekläder beroende på vad det är för något, men alla second hand-kläder är billigare att köpa än de hade varit att köpa nya.

Ta hand om dina exklusiva vintagekläder
Det är viktigt att ta hand om sina exklusiva vintagekläder, speciellt med tanke på att de är så gamla. Någon annan har haft plaggen innan dig och tagit hand om dem. Vill du behålla dina exklusiva vintagekläder i fint skick så länge det går trots åldern är det bra att tänka på att inte tvätta kläderna för ofta. Svettlukt går att få bort genom att spraya ättikslösning under armarna och hänga ut plagget ett tag. Andra fläckar och otrevliga lukter kan du få bort med hjälp av såpa och andra lokala medel som till exempel fläckborttagning.

Skulle du hitta exklusiva vintagekläder som du vill ha men som inte passar kan du alltid gå till en skräddare och få hjälp. Det gäller dock även här att man tar det försiktigt eftersom plagget är gammalt.