Städutrustning i skolan

sätdutrustningAtt städa är något som alla lär sig någon gång i livet, åtminstone något alla borde lära sig. Ett städat hus eller en städad lokal är mycket trevligare och mer hygienisk än en som är smutsig. För att städningen ska bli gjord behövs människor som är villiga – eller tvungna – att utföra den och givetvis städutrustning. Städutrustning är något som bör finnas på alla platser, oavsett om det handlar om ett bostadshus, en arbetsplats eller en skola.

Att ha städutrustning i skolan är ett bra sätt att få barn och ungdomar att städa. Visst finns städare, men att låta barnen städa åtminstone inför jul – och sommarlovet gör att de tränar sig i att städa stora utrymmen, hur städutrustning fungerar och framför allt lär de sig att samarbeta. För att städa tillsammans med andra är inte alltid lätt. Hur delar man upp städutrustning och arbetsuppgifter? Hur ser man till att alla hjälper till? Du som är lärare kan hjälpa barnen att förstå hur allt fungerar och att det går snabbare om alla hjälps åt. Ni kan säkert göra att de tycker att det är roligt att städa. Detta blir en erfarenhet som barnen kan ta med sig hem och hela livet.